Rääkides heast toidust, ei saa me mitte kuidagi mööda vaadata kalast. Kui rääkida aga sellest, kuidas kala hästi ja huvitavalt valmistada, siis peab kindlasti juttu tegema Köögikompaniist. Meie kokkamise töötuba on tihtipeale rõhuasetusega mereandidel ja kalal. Kasutame parimat värsket toorainet ja valmistame ise ning õpetame ka teisi, kuidas oskuslikult valmistatud kalaroad ka mitte kõige suuremal mereannisõbral keele alla viivad.
Köögikompanjonid oskavad kalaga hästi ümber käia ja see ei tulene vaid teooriast, vaid aastatepikkusest kogemusest. Koka ja koolitaja Kaarel Koržetsi ning tema isa, Vladislav Koržetsi koostöös on pea 15 aastat tehtud kalakoolitusi ja arendatud menüüsid, mis seda toorainet au sees on hoidnud. See on põhjus, miks mereanniroad on üks meie tõelistest tugevustest. Suurima heameelega jagame oma oskusi ka teistega!
Miks valida kokkamise töötuba, et valmistada kala?
Kui tooraine on võõras, võib ka sellest roa valmistamine tunduda keeruline – nii samuti on kala ja muude mereandidega. Tegelikkuses on see aga lihtne – kui sind juhendatakse ja tead, mida teha tuleb. Meiega koos saad õppida, kuidas kala puhastada ja fileerida ning samuti jagame nippe, kuidas erinevaid mereande valmistada nii, et nende maitse säiliks ja oleks au sees.
Tutvustame erinevaid kombinatsioone, mis toovad esile kala parimad omadused ja jagame selle kõrvale vahvaid lugusid. Näiteks kas teadsid, et koha on põhjamaistes restoranides üks hinnatumaid tooraineid oma õrna, valge ja vähese luusisaldusega liha tõttu? Või et mereannid on üks kõige keskkonnasõbralikumaid toiduvalikuid – nende süsinikujalajälg on sageli peaaegu olematu, eriti võrreldes maismaal kasvatatud loomsete valkudega. Seega, kala ja mereandide kokkamine ei tee head ainult maitsemeeltele, vaid ka planeedile!

Kuidas me töötame?
Töötoa kulg on lihtne ja mõnus.
- Kogunemine ja tervitusjook – alustame rahulikult, kohvi ja suupistete või proseccoga
- Lühiülevaade menüüst ja kokkamisest – räägime, mida, miks ja kuidas teeme
- Praktiline osa köögis – jagame ülesanded, juhendame, teeme koos
- Lõuna- või õhtusöök – töötoas osalejad naudivad isevalmistatud roogasid
- Suhtleme, jagame muljeid, vahetame ideid
Kes tahab – viilutab, kes tahab – küpsetab. Kes eelistab lihtsalt vaadata ja õppida, saab ka selle kogemuse. Igaüks leiab midagi, mis talle sobib.
Kalast elamuseni
Kokkamise töötuba Köögikompaniiga pole igav, teoreetiline koolitus – jagame teadmisi, maitseid ja kogemusi. Töötoa formaat sobib nii tiimiürituseks, sünnipäevaks kui ka lihtsalt sisukaks koosolemiseks. Kui armastad head toitu, väärtustad praktilisi oskusi ja tahad kogeda midagi muud kui tavapärast restoranikülastust, siis tule meile külla! Asume Tallinna südalinnas, Maakri kvartalis. Võta ühendust ja paneme plaani paika!