Nugade terituskoolitus

Kas oled kuulnud ütlust, et nuga on koka käepikendus?

Nuga on tõepoolest üks oluliseimaid tööriistu köögis, kuid eriti oluline on, et nuga oleks terav. Nüri noaga töötamine on ebaefektiivne, närvesööv ja ka ohtlik.

Nugade teritamise koolitusel õpid, kuidas oma lõikevahendeid lihtsate ja universaalsete teritusvahendite – vesiluisu ja terituspulga abil tippvormis hoida. Eelkõige on koolitus suunatud neile, kel varasem kokkupuude vesiluisul teritamisega puudub. Käsitleme nugade ja teritamise seonduvaid teemasid nii teoreetiliselt kui ka praktiliselt, jagame parimaid praktikaid, kogemusi ja nippe.

Koolituse teemad:

Erinevad noatüübid ja levinumad terasemargid, nende eripärad

Nugade hooldus ja korrektne kasutamine

Vajalikud teritusvahendid, vesiluiskude ja terituspulkade tüübid

Enamlevinud teritamistehnikad, teritusnurga hoidmine

Teritusprotsess samm sammult

Vesiluisul teritamine praktikas

Tüüpvead teritamisel

Kogemuslikud töövõtted, nipid ja trikid

Koolituse viib läbi Margus Tapupere, Tallinn Cutlery kokanugade kaupluse asutaja. Põhjaliku terituskoolituse kestuseks on orienteeruvalt 3 tundi ja grupi suuruseks kuni 12 osalejat. Õhkkond on mitteformaalne, väga oodatud on osalejatele huvi pakkuvad küsimused, millele katsume oma kogemuste ja teadmiste piires vastuseid anda. Korraldame nugade terituskoolitust regulaarselt ka avatud koolitustena. Vaata järgmiste koolituse aegasid meie sündmuste kalendrist.

PS: Kui soovid noaterituse töötuba osana tiimiüritusest või sündmusest, pakume välja ka lühema formaadi (ca 40-45 minutit). Selle käigus saab iga osaleja baasteadmised nugade teritamisest ja hooldamisest ning ka praktiseerida teritamist vesiluisul.

Meie klientide tagasiside

“Õhtul õppisime esmalt jaapani kokanugade teritamist ja siis juba nende kasutamist praktilise töö käigus köögis – kogu tiim toimetas Marguse ja Kaarli juhiste järgi ja hetkekski ei eraldunud osa seltskonnast muid asju ajama.

Kellel vähegi huvi pliidi ääres teravate nugadega toimetada ja nautida suurepärast koosvalminud toitu – soovitame võimalust kasutada!”

Aare Talvere

Sisekaitseakadeemia

“Tagasiside nugade teritamise koolitusele on ainult positiivne. Te lõite meeldiva õhkkonna, mis muutis õppimise lihtsaks ja nauditavaks.

Koolitus oli praktiline, ei olnud ühtegi küsimust, millele ma vastust ei oleks saanud ja ma esitasin neid ikka mitmeid. Soovin teile jõudu ja ohtralt rahulolevaid kliente!”

Alari Kalvik

teravate tööriistade fanaatik

“Meie 12-liikmeline seltskond omandas ürituse esimeses osas teadmised Jaapani kööginugadest ja sai soovitusi nende valikul. Seejärel asusime praktilise osa juurde, kus Marguse juhendamisel teritasime vesiluisul oma kaasavõetud või kohapeal saadud nürid noad teravaks.
 
Teises praktikaosas kasutasime äsja teritatud nuge, hakates innukalt sibulat, kurki, lõhet ja maitserohelist tükeldama. Terava noaga töötamine oli tõeline nauding!”
Peeter Soovik

Uponor Eesti OÜ

Varasemad elamused